Bubbelfolie – beter kun je je spullen niet bufferen

Ook bekend onder de noemer ‘noppenfolie’ en dat omdat de plastic bolletjes met lucht gevuld zijn en er zo eigenlijk als noppen uitzien. Als folie kun je er zaken mee beschermen, bijvoorbeeld omdat je die wilt verzenden. Bubbelfolie wikkel je om grote spullen heen, maar net zo gemakkelijk om kleine en tere artikelen. Moet je veel van hetzelfde verpakken? Dan kun je vooraf snel een goede maat berekenen en de folie makkelijk steeds op maat knippen. Qua bescherming is noppenfolie onberispelijk goed. Waarom?

  • Het is flexibel materiaal, buigt goed mee
  • Het kan flexibel toegepast
  • Het heeft door de ingepakte lucht hoge beschermingswaarde
  • Het isoleert uitstekend
  • De luchtnoppen knappen heel moeilijk

Noppenfolie wordt dan ook door winkelhouders en verhuizers geroemd. Het beschermt vooral tegen stoten, schokken en trillen.

Bubbelfolie: gestandaardiseerde en geëmailleerde variant

De ene folie is de andere niet. Dat geldt ook voor noppenfolie. Er is de twee laags standaard. Deze folie heeft een gladde laag waarop een tweede is gehecht die bestaat uit halve bolletjes, gevuld met lucht. De folie voelt superstevig aan en je drukt niet gemakkelijk de lucht uit de nopjes. Deze standaard folie voldoet voor het meeste inpakwerk. Maar soms heb je folie nodig als verpakking met gecontroleerde temperatuur. Dan kun je kiezen voor geëmailleerde folie. Het bijzondere aan die folie is haar thermische kwaliteit. Daarmee regel je de temperatuur van producten zoals tropische levensmiddelen. De emailfolie is overigens ook heel geschikt om kunstwerken zoals grafiek drukken of olieverfschilderijen mee te beschermen.

Schuimplastic en antistatisch

Nog een variant is noppenfolie van schuimplastic. Nu is er een schuimlaminaat aan gehecht. Zo krijg je een folie die werkt als een kussentje. Heel handig om echt delicate producten in te wikkelen als die verstuurd moeten naar de klant. Er is ook antistatisch folie. Deze variant wordt vaak gebruikt bij het verzenden van elektronica. Want deze folie beschermt tegen teveel statische elektriciteit. 

Folie toepassen

Bubbelfolie haal je van de rol. Voor je een artikel in de doos doet, kun je die eerst beschermen met noppenfolie. Wees niet te zuinig als je een stuk folie afknipt. Meer is in dit geval beter dan te weinig. Leg de folie op een plat vlak, de luchtbelletjes aan de bovenzijde. Zet je artikel op de bubbeltjes en rol of wikkel het product dan geheel in. Zet de folie zo strak mogelijk rond het artikel. Plak het daarna vast zodat het niet weer los kan raken. Pak je veel meer zaken in, doe dan per artikel een productsticker op de folie. Want noppenfolie mag dan doorzichtig zijn bij een enkele laag, dat geldt niet als je diverse lagen over elkaar wikkelt. Eenmaal verpakt moet je nog wel weten wat het is dat je verpakt hebt.

Bubbelfolie is één van de vier beschermers

Bubbelfolie is een schakel in de bescherming ketting van artikelen die vervoerd gaan worden. Wil je er zeker van zijn dat je product ongeschonden bij de klant aankomt? Dan vergeet je geen schakel in die keten. De folie geldt als eerste bescherming. In folie verpakt gaat het artikel de doos in. Die doos is de tweede schakel. En als derde schakel dient opvulmateriaal tussen de folie en de binnenkant van de doos. Vul de doos met schuimpinda’s, zigzagkarton of ander vulmateriaal. Plak de doos dicht bij naden en kleppen en dan heb je voldaan aan de vierde schakel. Je artikel kan nu veilig op reis.

Voor meer informatie of om direct te bestellen, ga je naar Profipack.nl.